La 10a campanya «Llegir en valencià» arranca a Alacant este diumenge 02 / 07 / 2015

La campanya «Llegir en valencià, paraules d’amor» de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura comença una nova edició amb el diari Información este diumenge, 5 de juliol, amb el llibre Tu eres la reina, de M. Jesús Bolta. Este primer llibre es distribuirà amb el diari per només 0,30 €, mentre que els altres 10 llibres que formen la col·lecció es podran aconseguir cada dissabte i diumenge fins al 9 d’agost amb el diari Información per només 1 € (4,5 € sense el diari).

L’objectiu principal de la desena campanya és, una vegada més, que la gent llija, i que a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià on estan implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar el valencià. La campanya és possible gràcies als patrocinadors –Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Diputació d’Alacant, Universitat d’Alacant, Consum, Caixa Popular, Terra Valenciana, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Diputació de València, Escola Valenciana, Consell Valencià de Cultura, Levante-EMV i Información–. A més, té el suport explícit de més de 50 institucions i entitats adherides: universitats, partits polítics, organitzacions econòmiques, sindicals i professionals, així com diversos col·lectius cívics de divers caire que aposten per un objectiu comú: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià.

A banda dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa. Així, els ajuntaments de l’Alcúdia, Alcoi, Burjassot, Canals i Peníscola han confirmat també el seu suport a «Llegir en valencià, paraules d’amor».

 

 

La col·lecció «Paraules d’amor»

En la 10a edició, «Llegir en valencià, paraules d’amor» convida els lectors a llegir històries en què l’amor, tractat des de diferents punts de vista, tindrà protagonisme: amor adolescent, desamors, amors de joventut, interracials, segones oportunitats, amor de vellesa i amor filial. A més, cada llibre està ambientat en una localitat del nostre territori: Peníscola, Alboraia, Burjassot, el barri d’Orriols a València, Alcoi, l’Alcúdia, Catarroja, Borriana, la Font d’en Carròs i Potries, Pego i Canals.

En definitiva, es tracta d’una col·lecció d’11 títols que endinsarà el lector en narracions de gran qualitat literària, escrites per a l’ocasió per alguns dels nostres escriptors més consolidats: Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando i Mercé Climent. Les cobertes, creades exclusivament per a cada títol, també compten amb una gran nòmina d’il·lustradors de la nostra terra: Ana Juan, Eli M. Rufat, Ramon Pla i Manuel Boix, entre altres.

Finalment, cada llibre inclou un poema d’amor relacionat amb el tema del volum, tret de l’obra d’algun dels nostres poetes més significatius, tant clàssics com actuals. També contenen informació complementària sobre els escenaris de la història i altres curiositats interessants que conviden el lector a visitar els nostres pobles i comarques. A més, hi ha recomanacions d’altres lectures i la secció «Glossari», amb la definició de les paraules i expressions més curioses o desconegudes.

Enguany, igual que en les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya, www.llegirenvalencia.org, on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se en Información, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum, vals de compra per a les botigues de Pollos Planes i vals de menú per a dos persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes.

> Descarregar nota de premsa en format PDF
> Descarregar cartell de la campanya 2015 (arxiu PDF)
> Descarregar fitxa informativa (arxiu PDF)
> Descarregar capçalera de campanya (arxiu JPEG)

Comparteixes?
© Fundació Bromera 2021 | Avís legal