public 01

 que_01

«Llegir en valencià, paraules d’amor» és una campanya de promoció de la lectura en valencià que organitza la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

La campanya, que enguany fa 10 anys, està formada per una col·lecció d’11 llibres en què l’amor és protagonista: amor adolescent, desamors, amors de joventut, amors sense fronteres, segones oportunitats, amor filial...

També hi col·laboren personatges coneguts, que aporten la seua opinió sobre la lectura i el valencià mitjançant entrevistes que es publicaran en els diaris. A més, es complementa amb articles en premsa i concursos.

Els 11 llibres de la col·lecció es podran aconseguir cada dissabte i diumenge amb els diaris Levante-EMV i Información per només 1 € (4,5 € sense el diari). que_02

• Una col·lecció d’11 llibres que es distribuiran a partir del 21 de juny cada dissabte i diumenge amb el diari Levante-EMV, al preu simbòlic d’1 euro presentant el cupó del diari (sense cupó 4,5 €). Primer llibre gratis.

• Concursos sobre els llibres de cada setmana. Entre els participants sortejarem vals de compra per a usar-los en el vostre supermercat Consum més pròxim, vals per a la botiga en línia de Terra Valenciana, per a Pollos Planes i per als restaurants Parrilla Pollos Planes.

Entrevistes sobre la campanya a personatges famosos.

 

que_03

La col·lecció està formada per 11 relats en què l’amor és protagonista. Estan escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de gran prestigi: Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Francesc Gisbert, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando i Mercè Climent. Les cobertes dels llibres han sigut il·lustrades per una gran nòmina d’il·lustradors valencians: Ana Juan, Eli M. Rufat, Ramon Pla o Manuel Boix, entre altres.

En els llibres trobem també una selecció d’11 poemes, un per cada llibre, escrits per autors valencians contemporanis i clàssics que versen sobre el tipus d’amor de l’obra en qüestió. Cada títol inclou, a més, un glossari amb el significat d’algunes paraules i recomanacions per a llegir més llibres dels autors de la campanya.

 

que_04

La col·lecció va dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com a aquells que s’inicien en la lectura en valencià.

 

que_05

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura amb el suport dels diaris Levante-EMV i Información, Consum Cooperativa, Caixa Popular, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura, la Direcció General del Llibre de la Generalitat Valenciana, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, la Diputació d’Alacant, la Universitat d’Alacant, Terra Valenciana i Escola Valenciana.

Amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de València, la UNED, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, la Federació de Municipis i Províncies, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, la Mancomunitat de la Safor; el PSPV-PSOE, EUPV, la Fundació Institut d’Estudis Polítics, Compromís, ERPV, PODEMOS/PODEM; CIERVAL, la Confederació Empresarial Valenciana; UGT-PV, CCOOPV, STEPV; el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes; l’Associació Professional d’Il·lustradors de València; Albena Teatre, la Sala Russafa, Teatre Micalet; la Reial Societat Econòmica d’Amics del País; la Unió de Periodistes Valencians; la Unió de Llauradors i Ramaders.

També els ajuntaments de l’Alcúdia, Alcoi, Burjassot, Canals i Peníscola.

 

 

que_06

La campanya «Llegir en valencià, paraules d’amor» es posa en marxa el diumenge 21 de juny amb la distribució gratuïta del llibre Tu eres la reina, de Maria Jesús Bolta, amb el diari Levante-EMV. La resta de llibres es distribuiran cada dissabte i diumenge fins al 26 de juliol de 2015.

En el diari Información la distribució començarà el diumenge 5 de juliol i finalitzarà el 9 d’agost.

 

Comparteixes?
© Fundació Bromera 2024 | Avís legal