muntatge

 que es 2016

«Llegir en valencià, les nostres cançons» és una campanya que naix amb l’objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres cançons tradicionals perduren en el temps. En la col·lecció d’11 llibres, que es podran aconseguir cada dissabte i diumenge amb els diaris Levante-EMV i Información per només 1 euro (4,5 euros sense el diari), hi ha sucoses històries elaborades a partir d’una cançó popular valenciana, informacions interessants sobre la lletra i les melodies, recomanacions de llibres i un glossari de paraules.

El 2016 fa 11 anys que la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura impulsa la campanya «Llegir en valencià» amb la clara intenció d’estimular la lectura i donar a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià. Per tal d’aconseguir-ho, s’ha editat una col·lecció de llibres de lectura fàcil, assequibles per a tots els públics i que tindran com a temàtica principal les nostres cançons.  

 

que02

• Una col·lecció d’11 llibres que es distribuiran a partir del 19 de juny cada dissabte i diumenge, amb el diari Levante-EMV, al preu simbòlic d’1 euro presentant el cupó del diari (sense cupó, 4,5 €). Primer llibre gratis.

• Els concursants hauran de respondre a preguntes sobre els llibres setmanalment. Entre els participants, sortejarem vals de compra per a usar-los al vostre supermercat Consum més pròxim, a les botigues de Pollos Planes i als restaurants Parrilla Pollos Planes.

Entrevistes sobre la campanya a personatges destacats de la cultura, l’esport o la política, entre altres, que aporten la seua opinió sobre la lectura en valencià i la temàtica de la campanya.

• Com que la campanya d’enguany gira al voltant de la importància i la rellevància que té la música en la societat valenciana, s’ha enregistrat un CD exclusivament per a la campanya. Cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.  

 

que03

Amb «Llegir en valencià, les nostres cançons», ens submergirem en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els nostres autors i autores. Un recull de llibres que ens transportaran fins als paratges de la serra de Mariola o la de les Agulles, que ens permetran passejar per Castelló i gaudir de la flaire marinera del Cabanyal mentre escoltem de fons una melodia tradicional valenciana.

Textos de gran qualitat literària, escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés. Cada narració anirà dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindrera, El Cabanyal, Amparito la filla del mestre, La tarara, Ja ve Cento de ca la nóvia, El sereno i la serena, Serra de Mariola, El tio Pep se’n va a Muro, La lluna, la pruna i A la voreta del mar.

Els onze llibres aniran acompanyats d’un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que ampliarà la informació sobre les cançons, curiositats relacionades amb la història i recomanacions de llibres d’autors valencians.

A més a més, enguany volem donar una importància especial a la cançó en valencià. Per això, cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.

 

que04

La col·lecció de llibres «Llegir en valencià, les nostres cançons» va dirigida tant a lectors que ja estan habituats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contindran característiques tècniques específiques que facilitaran la comprensió lectora dels textos. El vocabulari serà senzill, la mida de la lletra serà gran i l’interlineat serà generós.

 

que05

En la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura som conscients que, per a fer possible la campanya d’animació a la lectura «Llegir en valencià, les nostres cançons» i assegurar-ne la màxima repercussió i èxit, és absolutament necessària la col·laboració de nombroses institucions i entitats valencianes, tant públiques com privades.

Una iniciativa que des del primer any compta amb el suport i la implicació dels diaris Levante-EMV i Información d’Alacant. El patrocini de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Generalitat Valenciana i que des de l’any 2008 té el suport de la principal cooperativa de consum valenciana Consum. També s’hi sumen com a patrocinadors la Diputació de València i Escola Valenciana. «Llegir en valencià» és una iniciativa única, un projecte al qual any rere any van afegint-se entitats, i des del 2014 compta amb la complicitat de la Universitat d’Alacant, el Consell Valencià de Cultura i Pollos Planes. Des de l’any passat compta, a més, amb Caixa Popular.

A hores d’ara, la campanya està sustentada per més de 50 entitats de distints àmbits. AEPV; Fundació FULL; Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Politècnica de València, UNED, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana; Federació de Municipis i Províncies, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Mancomunitat de la Safor; PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Podemos/Podem; CIERVAL, Confederació Empresarial Valenciana; UGT-PV, CCOOPV, STEPV, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes; Associació Professional d’Il·lustradors de València; Albena Teatre, Sala Russafa, Teatre Micalet; Reial Societat Econòmica d’Amics del País, Unió de Periodistes Valencians, Unió de Llauradors i Ramaders, Federació de Societats Musicals CV, Centre Excursionista de València, La Vall de Gallinera i Sala Rex Natura.

Amb la col·laboració de Pollos Planes i dels ajuntaments de Simat, Sueca, Altea, Algemesí, Xàbia i Muro. . 

 

que06

La campanya «Llegir en valencià, les nostres cançons» es posa de nou en marxa el diumenge 19 de juny amb la distribució gratuïta del llibre Una casa que fa cantonet, de Teresa Broseta, amb el diari Levante-EMV. Respecte al diari Información, la distribució començarà el diumenge 3 de juliol i acabarà el 7 d’agost. La resta de títols es distribuiran cada dissabte i diumenge fins al 24 de juliol de 2016.

 

Comparteixes?
© Fundació Bromera 2024 | Avís legal