La campanya

Què és?

«Llegir en valencià, els nostres parcs naturals» és un homenatge a alguns dels parcs naturals més singulars del nostre territori. De la mà d’onze autors i autores valencians descobrirem els secrets que amaguen Penyagolosa, l’Albufera, les Salines de Santa Pola, el Túria, el Penyal d’Ifac, les Gorges del Cabriol, el Montgó, la Serra de la Calderona, la Font Roja, la Pobla de Sant Miquel i les Illes Columbretes.

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de quinze anys, fomenta la lectura en la nostra llengua, la cultura i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres que es distribueixen amb els diaris Levante-EMV i Información pel preu simbòlic d’1 euro.

De què consta?

• Una col·lecció d’11 llibres que es distribuiran cada dissabte i diumenge, a partir del 13 de juny, amb el diari Levante-EMV; i cada divendres i dissabte, a partir del 4 de juliol, amb Información, pel preu simbòlic d’1 euro si es presenta el cupó del diari. El primer llibre és gratis.

• Un concurs en el qual els participants hauran de respondre setmanalment a preguntes sobre els llibres. Entre els diferents encertants sortejarem vals de compra per a usar-los als supermercats Consum i a les botigues de Pollos Planes, carrets d’anar a comprar de la marca Rolser, lots de productes Café Silvestre, entrades dobles per a Bioparc i dinars en un restaurant a càrrec d’Arroz Dacsa.

Entrevistes sobre la campanya a persones destacades del món de la cultura, la televisió, l’esport, la gastronomia o la política, entre altres.

• Un obsequi exclusiu de la campanya per a tots els qui completen la cartilla amb els cupons dels llibres.

Quins llibres trobarem?

«Llegir en valencià, els nostres parcs naturals» ens permetrà conéixer de primera mà les històries que, a partir d’un parc natural ben significatiu del territori valencià, han imaginat els nostres autors i autores. Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Martí Domínguez, Mariló Àlvarez Sanchis, Gràcia Jiménez, Joan Carles Ventura, Jordi Raül Verdú, Teresa Broseta, Mercè Climent, Marta Meneu-Borja, Lliris Picó, Jordi Colonques i Joan Andrés Sorribes.

La col·lecció compta amb cobertes dissenyades expressament per a la campanya per il·lustradors i il·lustradores valencians com són Paula M. Rufat, Eli M. Rufat, Tres Voltes Rebel, Marc Bou, Alba López Soler, Raquel Carrero, Naranjalidad, Irene Bofill, Fran Parreño, Lidia Boix i Adela Marzà. A més, a l’interior dels llibres hi ha onze dibuixos dels parcs que formen part de la col·lecció dissenyats per l’artista valencià Fran Parreño.

A qui s’adreça?

La col·lecció de llibres «Llegir en valencià, els nostres parcs naturals» va dirigida tant a lectors que ja estan acostumats a llegir com a les persones que s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contenen característiques tècniques específiques que faciliten la comprensió lectora dels textos. En els diferents textos es fa ús d’un vocabulari senzill, d’una mida de lletra gran i d’un interlineat generós.

Els onze llibres van acompanyats d’un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que amplia la informació sobre els parcs, curiositats relacionades amb l’espai i recomanacions de llibres d’autors i autores valencians.

Qui ho organitza?

«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i que compta amb la implicació de nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura, com són Levante-EMV, Información, Consum, la Diputació de València, Arroz Dacsa, Caixa Popular, la Universitat d’Alacant, Escola Valenciana, la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Valencià de Cultura.

A més, compta amb la col·laboració de Fundació Bancaixa, Bioparc, Café Silvestre, Pollos Planes, Rolser, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i els ajuntaments de Catarroja, Santa Pola, Calp, Dénia i Alcoi. A més a més, té el suport de prop de 30 entitats de diferents àmbits: À Punt Mèdia, Albena Teatre, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià (AELC-PV), Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), CCOO PV, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), Corts Valencianes, ERPV, EUPV, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), Gegantur, Grupo Rex, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Mancomunitat de la Safor, Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Reial Societat Econòmica d’Amics del País (RSEAP), Sala Russafa, STEPV, Teatre Micalet, UGT-PV, Unió de Llauradors i Ramaders, Unió de Periodistes Valencians, Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández, UNED València i Universitat Politècnica de València.

Quan comença?

La campanya «Llegir en valencià, els nostres parcs naturals»  es posa de nou en marxa el diumenge 13 de juny amb la distribució gratuïta del llibre El clot, escrit per Martí Domínguez, amb el diari Levante-EMV. La resta de títols es distribuiran cada dissabte i diumenge fins al 18 de juliol de 2021. El diari Información començarà la distribució el diumenge 4 de juliol i acabarà el 7 d’agost.

Organitza
Patrocina