La campanya
Imatge 1

Què és?

«Llegir en valencià, sense por» és una campanya que promou la superació i gestió de les pors, proporcionant recursos i suport per a superar-les a través de la lectura. 

De la mà d’onze autors i autores valencians llegirem històries vinculades amb les pors més habituals que patim com a éssers humans: por als accidents, a la soledat, a les malalties, a sentir-se discriminat, a la foscor, al compromís en parella, als fenòmens meteorològics, a l’aïllament, a l’envelliment, a no tindre habitatge i a la desocupació laboral. Com a novetat, aquest any ens sumem al centenari d’Estellés. Al final de cada llibre hi haurà una poesia de l’autor relacionada amb el tema principal de cada relat.

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de díhuit  anys, fomenta la lectura en la nostra llengua i la nostra cultura amb l’edició d’una col·lecció de llibres que es distribueixen amb els diaris Levante-EMV i Información pel preu simbòlic d’1 euro. 

De què consta?

  • Una col·lecció d’11 llibres que es distribuiran cada dissabte i diumenge, a partir del 23 de juny, amb el diari Levante-EMV pel preu simbòlic d’1 euro. I cada divendres i dissabte, a partir del 7 de juliol, amb Información. El primer llibre és gratis.

  • Un concurs en el qual els participants hauran de respondre setmanalment preguntes sobre els llibres. Entre els diferents encertants sortejarem vals de compra per a usar-los als supermercats Consum i a les botigues de Pollos Planes, carrets d’anar a comprar de la marca Rolser, 5 lots de productes Café Silvestre amb vals de descompte de 10 € per a consumir al seu web, entrades per a Bioparc i un lot de marxandatge Teika més càrrega de 25 € a l'aplicació mòbil.

  • Tots els qui completen la cartilla amb els cupons dels llibres, rebran un obsequi exclusiu de la campanya. Este any l’obsequi serà un diari on podràs escriure tots els teus pensaments sense por.

Quins llibres trobarem?

«Llegir en valencià, sense por» ens empentarà i motivarà amb històries de superació i creixement personal que han imaginat els nostres autors i autores. Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Vicent Usó, Anna Rubio, Manuel Baixauli, Teresa Broseta, Francesc Gisbert, Irene Klein, Urbà Lozano, Carme Cardona, Anna Moner, Jovi Lozano i Lourdes Toledo.

La col·lecció compta amb cobertes dissenyades expressament per a la campanya per il·lustradors i il·lustradores valencians com són David González, Virginia Lorente, Pablo Caracol, Benedetta Notarandrea, Viv Campbell, Jotaká, Adela María Flore, Jose Luis Arroyo, Vane Julián, Laura Inat i Van der Veen.

A qui s’adreça?

La col·lecció de llibres «Llegir en valencià, sense por» va dirigida tant a lectors i lectores que ja estan acostumats a llegir, com a aquelles persones que s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contenen característiques tècniques específiques que faciliten la comprensió lectora dels textos. En els diferents relats es fa ús d’un vocabulari senzill, d’una mida de lletra gran i d’un interlineat generós.

Els onze llibres van acompanyats d’un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes i recomanacions de llibres d’autors i autores valencians relacionats amb el tema principal de cada llibre.

Qui ho organitza?

«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura que compta amb la implicació de nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura, com són Levante-EMV, Información, Consum, la Diputació de València, Arroz Dacsa, Teika, Caixa Popular, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, Florida Grup Educatiu, Escola Valenciana, la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Valencià de Cultura.

Així mateix, compta amb la col·laboració de Fundació Bancaixa, Bioparc, Café Silvestre, Pollos Planes, Rolser i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.

A més a més, disposa del suport de més de 28 entitats de diferents àmbits: Associació Cent d’Estellés, Acció Cultural del País Valencià, À Punt, Albena Teatre, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià, Associació d'Editorials del País Valencià, Comissions Obreres del País Valencià, STEPV, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, CRIT Companyia de Teatre, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Fundació pel Llibre i la Lectura, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Mancomunitat de la Safor, Mancomunitat de la Vall d'Albaida, Món d'Animació, Reial Societat Econòmica d'Amics del País, Sala Rex Natura, Sala Russafa, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Unió Llauradora i Ramadera, Unió de Periodistes Valencians, Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández i Universitat Nacional d'Educació a Distància.

Compartir

Organitza
Patrocina