La campanya

Què és?

«Llegir en valencià, per a estimar-nos» és una campanya que promou un estil de vida saludable i reivindica la importància de la salut i del benestar emocional a través de la lectura. 

De la mà d’onze autors i autores valencians llegirem històries que tracten diferents temes vinculats a la salut: autoestima, malalties degeneratives i vellesa, hàbits de vida saludables, salut mental, dol, amor propi, malalties greus, socialització, resiliència, esport i salut pública.

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de dèsset anys, fomenta la lectura en la nostra llengua, la cultura i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres que es distribueixen amb els diaris Levante-EMV i Información pel preu simbòlic d’1 euro. 

De què consta?

  • Una col·lecció d’11 llibres que es distribuiran cada dissabte i diumenge, a partir del 18 de juny, amb el diari Levante-EMV pel preu simbòlic d’1 euro. I cada divendres i dissabte, a partir del 2 de juliol, amb Información. El primer llibre és gratis.
  • Un concurs en el qual els participants hauran de respondre setmanalment preguntes sobre els llibres. Entre els diferents encertants sortejarem vals de compra per a usar-los als supermercats Consum i a les botigues de Pollos Planes, carrets d’anar a comprar de la marca Rolser, lots de productes Café Silvestre, entrades per a Bioparc i entrades per a partits d’equips patrocinats per Teika.
  • Entrevistes sobre la campanya a persones destacades del món de la cultura, la televisió, l’esport, la gastronomia o les xarxes socials, entre altres.
  • Un obsequi exclusiu de la campanya per a tots els qui completen la cartilla amb els cupons dels llibres.

Quins llibres trobarem?

«Llegir en valencià, per a estimar-nos» ens commourà amb les històries de superació i creixement personal que han imaginat els nostres autors i autores. Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Raquel Ricart, Maria Jesús Bolta, Pasqual Alapont, Mercè Climent, Vicent Usó, Gemma Pasqual i Escrivà, Esperança Camps, Elvira Cambrils, Vicent Sanz Arnau, Juli Martínez Amorós i Esther Climent Gosp.

La col·lecció compta amb cobertes dissenyades expressament per a la campanya per il·lustradors i il·lustradores valencians com són Jotaká, Pablo Caracol, Borja Bonaque, Virginia Lorente, Vane Julián, Cachetejack, Laura Inat, David van der Veen, Benedetta Notarandrea, Adela María Flore i José Luis Arroyo.

A qui s’adreça?

La col·lecció de llibres «Llegir en valencià, per a estimar-nos» va dirigida tant a lectors i lectores que ja estan acostumats a llegir, com a aquelles persones que s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contenen característiques tècniques específiques que faciliten la comprensió lectora dels textos. En els diferents relats es fa ús d’un vocabulari senzill, d’una mida de lletra gran i d’un interlineat generós.

Els onze llibres van acompanyats d’un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes; una secció explicativa amb informació i curiositats, i recomanacions de llibres d’autors i autores valencians.

Qui ho organitza?

«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura que compta amb la implicació de nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura, com són Levante-EMV, Información, Consum, la Diputació de València, Arroz Dacsa, Teika, Caixa Popular, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, Florida Grup Educatiu, Escola Valenciana, la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Valencià de Cultura.

Així mateix, compta amb la col·laboració de Fundació Bancaixa, Bioparc, Café Silvestre, Pollos Planes, Rolser i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.

A més a més, disposa del suport de més de 30 entitats de diferents àmbits: Acció Cultural del País Valencià, À Punt, Albena Teatre, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià, Associació d'Editorials del País Valencià, Comissions Obreres del País Valencià, STEPV, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Corts Valencianes, CRIT Companyia de Teatre, Esquerra Unida del País Valencià, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Fundació pel Llibre i la Lectura, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Mancomunitat de la Safor, Mancomunitat de la Vall d'Albaida, Món d'Animació, PEN Català, Reial Societat Econòmica d'Amics del País, Sala Rex Natura, Sala Russafa, Tresdeu, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Unió Llauradora i Ramadera, Unió de Periodistes Valencians, Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández i Universitat Nacional d'Educació a Distància.

Compartir

Organitza
Patrocina