La Fundació Bromera homenatja els productes de la nostra cuina en la tretzena edició de «Llegir en valencià»

La presentació es va celebrar ahir, a la Sala Rex Natura d’Alzira i comptarà amb la presència d’autoritats polítiques, socials i culturals.
La campanya comença aquest diumenge, 17 de juny, a Levante-EMV, i el dissabte 30 de juny al diari Información.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura va presentar ahir, 13 de juny, la campanya d’animació lectora «Llegir en valencià, la nostra cuina» a la Sala Rex Natura d’Alzira. Una iniciativa que l’entitat cultural posa en marxa des de fa tretze anys i que compta amb el suport de més de cinquanta institucions de caràcter públic i privat, dels ajuntaments de Dénia, la Pobla Llarga, Benicarló, Alcoi, l’Alcúdia, Vinaròs, Elx i Sueca, i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Chufa de Valencia. A l’acte assistiran el president de l’AVL, Ramon Ferrer, i Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística, entre altres personalitats polítiques, socials i culturals.

La campanya 2018 naix amb l’objectiu de fomentar la lectura i promocionar el valencià a través d’històries on els nostres productes gastronòmics són els protagonistes. En la col·lecció d’onze llibres, que es podran aconseguir cada dissabte i diumenge amb els diaris Levante-EMV i divendres i dissabte amb Información per només 1 euro, hi ha sucoses històries elaborades a partir de la xufa, la mel, la taronja, la carxofa, l’ametla, el caqui, l’oli d’oliva, la pansa, el llagostí, el dàtil i l’arròs.

Enguany participen en la campanya els escriptors Vicent Sanhermelando, Mercè Climent, Vicent Pascual, Aina Garcia, Francesc Gisbert, Miquel Puig, Anna Moner, Elvira Cambrils, Ivan Carbonell Iglesias, Gràcia Jiménez i Salvador Vendrell. Pel que fa a les il·lustracions de les cobertes, estan signades per Tres Voltes Rebel, Raquel Carrero, Eli Martínez Rufat, Glòria Celma, Albert Martí, Jesús Huguet, Javier Lacasta, Narajalidad, Aram Delom, Paula Martínez Rufat i Francesc Santana.

El primer llibre de la campanya, Micalet el Pallús, relata la història d’una família que ha treballat la terra de l’horta d’Alboraia generació rere generació i n’han tret la xufa per a fer orxata. Aquest llibre, signat per l’escriptor Vicent Sanhermelando, es repartirà gratuïtament el diumenge 17 de juny amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información.

Cada setmana, amb Levante-EMV i Información, es podran guanyar diversos premis responent correctament a les preguntes proposades sobre els onze llibres de la campanya. Els qui les encerten podran aconseguir tres vals de Consum amb un valor de 100 euros cada un, trenta vals de 15 euros que els guanyadors podran utilitzar a Pollos Planes, així com vint carros d’anar a comprar de la marca Rolser.

Aquesta campanya consolida un camí de col·laboració i unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa tretze anys i que té el suport explícit d’entitats públiques i privades com són Consum, Fundació Bancaixa, Caixa Popular, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Escola Valenciana, el Consell Valencià de Cultura, la Universitat d’Alacant, la Generalitat Valenciana, Diputació de València, i també de partits polítics, organitzacions econòmiques, sindicals i professionals i diversos col·lectius cívics de diferent caire que aposten per un objectiu comú: millorar l’índex de lectura a la Comunitat Valenciana i que la gent llija en valencià.

01Autoritats polítiques i culturals en la presentació de la campanya 2017