• La presentació de la campanya tindrà lloc dimecres, 12 de juny a les 12.30 h, a la Sala Rex Natura d’Alzira i comptarà amb la presència d’autoritats polítiques i culturals.
• El primer llibre, La fuga, es distribuirà gratuïtament aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información.


La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura presenta dimecres, 12 de juny a les 12.30 h, a la Sala Rex Natura d’Alzira, la catorzena edició de la campanya «Llegir en valencià», dedicada enguany a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb el lema «Monuments emblemàtics».

El primer llibre de la col·lecció, La fuga, escrit per l’autora valenciana Gemma Pasqual, es podrà aconseguir gratis aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información. La resta de títols es podran adquirir cada dissabte i diumenge amb Levante-EMV i cada divendres i dissabte amb Información per només 1 euro.

La col·lecció

«Llegir en valencià, monuments emblemàtics» ens permetrà conéixer de primera mà les històries que, a partir d’un espai significatiu del territori valencià, han imaginat els nostres autors i autores: el monestir de Sant Miquel dels Reis, el castell de Peníscola, la Cova Negra de Xàtiva, el teatre romà de Sagunt, les Covetes dels Moros, el Palau dels Comtes de Cervelló, el Micalet, el far de Sant Antoni, el santuari de Santa Maria Magdalena, el Fadrí i el castell de Dénia.

Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Gemma Pasqual i Escrivà, Muriel Villanueva, Xavier Aliaga, Maria Jesús Bolta, Paco Esteve i Beneito, Mònica Richart, Josep Franco, Lliris Picó, Vicent Brotons, Manel Pitarch i Jovi Seser.

Així mateix, les cobertes de la col·lecció han sigut dissenyades per a l’ocasió per il·lustradors i il·lustradores valencians com César Sebastián, Sara Bellés, Júlia Moscardó, David González, Fran Parreño, Jaume Mora, Marc Bou, Alba López Soler, Mar Silvestre, Ximo Gascon i Adela Marzà. A més, a l’interior dels llibres hi ha onze dibuixos dels monuments dissenyats per l’artista valencià Fran Parreño.

Concursos, entrevistes i molt més

Junt a la col·lecció de llibres, hi haurà entrevistes a persones destacades del món de la cultura, l’esport i la política, entre d’altres, i un concurs en el qual els participants hauran de respondre setmanalment preguntes sobre els llibres. Entre els diferents encertants se sortejaran vals de compra per a usar-los als supermercats Consum i a les botigues de Pollos Planes, carrets d’anar a comprar de la marca Rolser, lots de productes Café Silvestre i entrades dobles per al Bioparc.

A més, tots els qui completen la cartilla amb els onze cupons seran obsequiats amb un lot de 8 làmines exclusives (mida DIN A4) amb els monuments de la campanya.

«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura en la qual s’han implicat nombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura, com ara Levante-EMV, Información, Consum, Escola Valenciana, la Fundació Bancaixa, Caixa Popular, el Consell Valencià de Cultura, la Universitat d’Alacant, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Generalitat Valenciana.

En aquesta iniciativa també col·laboren Pollos Planes, Rolser, Café Silvestre, Bioparc, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i els ajuntaments de Bocairent, l’Alcúdia i Dénia, i té el suport de més de 30 entitats de diferents àmbits: À Punt, Ajuntament de la Vall de Gallinera, Albena Teatre, Associació d’Editors del País Valencià, Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana, CCOO-PV, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes CV, Compromís, CRIT Companyia de Teatre, ERPV, EUPV, Federació de Societats Musicals CV, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Fundació FULL, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Mancomunitat de la Safor, Mancomunitat de la Vall d’Albaida, PSPV-PSOE, Podem, Reial Societat Econòmica d’Amics del País, Sala Rex, Sala Russafa, STEPV, Teatre Micalet, UGT-PV, UiDos Serveis Lingüístics, Unió de Llauradors i Ramaders, Unió de Periodistes Valencians, Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández, UNED i Universitat Politècnica de València.

«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de tretze anys i de forma ininterrompuda, fomenta la cultura i la lectura en la nostra llengua, i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres dirigida tant a lectors i lectores que ja estan habituats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià.